4 x je huid beschermen tegen de kou

huid beschermen tegen kou

Extreme vrieskou, vieze regenbuien en ellendige windhozen: yes we zitten weer middenin het winterseizoen. Naast dat het een groot effect heeft op ons humeur, doet het ook van alles met onze huid. Droge en schrale plekjes zijn dan ook vaker regel dan uitzondering. Echter zijn er een aantal makkelijke tips die jouw huid kunnen beschermen tegen de kou. En ik kan je verzekeren, met deze tips kom jij deze winter makkelijk door!

1. Opbouwen van de huid barrière

Het is geen nieuws dat je huid verandert in de winter. Als het koud is, is de lucht namelijk droger en dit zorgt ervoor dat je meer en sneller vocht verliest. Vervolgens zorgt dit weer voor droge en schrale plekjes op je huid. Maar hoe kun je er dan voor zorgen dat je zo min mogelijk vocht verliest of juist beter vasthoudt? Dat kun je doen door een goede huid barrière op te bouwen. Je bovenste huidlaag is de laag die direct contact heeft met het gure weer. Vandaar dat je juist goed voor deze huidlaag moet zorgen. Verzorgingsproducten die vocht vasthouden en met een hydraterende functie zijn daarom aanrader om te gebruiken om je huid te beschermen tegen de kou. Daarnaast is een goede gezichtsroutine een echte must in het winterseizoen. Hoe consistenter je smeert, hoe minder last je huid zal hebben van het weer.

2. Bescherm je huid

Maar het kan ook simpeler. Want hoe minder je huid direct in aanraking komt met het weer, hoe minder het weer je huid überhaupt kan aantasten. Zorg er dus altijd voor dat je jezelf goed inpakt als je het koude weer gaat trotseren. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een muts en eventueel een sjaal waarmee je een deel van je hoofd kunt bedekken.

3. In stand houden van de huid barrière

Je kunt de bovenste huidlaag natuurlijk extra goed verzorgen, maar je kunt ook proberen om hem juist niet te beschadigen. Het in tact houden van je huid barrière is daarom ook een goede manier om een droge huid te voorkomen. Deze tip bestaat voornamelijk uit dingen die je beter niet kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan lang en warm douchen en het scrubben van de huid. Als je dit doet, dan haal je namelijk juist die opgebouwde beschermde huid barrière weg. En die hebben we nu juist zo hard nodig.

4. Vaseline

Is het kwaad al geschiet? Dan is er altijd nog vaseline. Dit wondermiddel wordt vaak gebruikt in het verzorgen van een extreem droge of eczeem gevoelige huid. Vaseline legt letterlijk een extra laagje op de huid, zodat je minder vocht verliest. Als je dus een schrale huid hebt, kun je er het beste vaseline opsmeren. Dan zal je huid het snelst herstellen. Persoonlijk heb ik een voorkeur voor Purol, aangezien dit bij mij altijd énorm goed werkt.

Extra tip om je huid te beschermen tegen de kou (en andere omstandigheden)

Een laatste tip om dit artikel af te sluiten: smeer je gezicht altijd, maar dan ook altijd in met zonnebrand. Ja, dus ook in de winter. Dit is namelijk de beste manier om je huid te beschermen en het krijgen van rimpels zo lang mogelijk uit te stellen. Want ook als je de zon niet ziet in de winter, kan hij je huid aantasten. Vergeet dit dus nooit!

Heb jij nog tips om je huid te beschermen tegen de kou?

Yaika Tak

Dit artikel bevat enkele affiliate links. Wil je hier meer over weten? Check dan mijn disclaimer!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.