20 anti verveel tips voor de zomervakantie

verveel tips zomervakantie

Voor sommigen is de vakantie net begonnen terwijl hij voor anderen op zijn einde loopt. We hadden massaal gehoopt dat we weer ‘gewoon zoals vroeger’ op vakantie konden gaan. Helaas is dat nog steeds niet het geval. Daarnaast stelt het Nederlandse weer ons ook flink teleur. Dus we moeten er zelf maar iets van maken. Ik probeer altijd alles van de positieve kant te bekijken. Dus dat doen we nu ook met deze vakantie. Vandaar ik dat ik een lijstje heb opgesteld met 20 anti verveel activiteiten en tips die jij kunt doen deze zomervakantie. Zodat jij nog steeds alles uit deze zomer kan halen!

1. Bioscoop

We starten de lijst met misschien een basic idee, maar altijd een goed idee. Ik heb het over de bioscoop. Je bent namelijk echt een avondje of middagje ‘uit’. Heb je niemand om mee te gaan? No worries, ga dan gewoon alleen. In je eentje naar bioscoop is namelijk net zo leuk!

2. Steden bezoeken

Wat de coronapandemie ons geleerd heeft, is dat Nederland barst van de mooie steden. Ik was zelf in heel veel steden nog nooit geweest. Doordat we niet naar het buitenland konden, heb ik veel meer van Nederland gezien. Onlangs ben ik nog een dagje naar Scheveningen gegaan. Koop een dagkaartje voor de trein en bezoek steden die je nog nooit hebt gezien!

3. Cocktail avond

Cocktails are always a good idea. Een cocktail maken is soms moeilijker dan je denkt, maar het is wel enorm leuk om een keer te doen. Ga van te voren lekker boodschappen doen, vraag wat vriendinnen/vrienden/familieleden en maak er zelf een leuke avond van.

4. Zelf een diner verzorgen

Nu we toch in de keuken bezig zijn, kunnen we net zo goed meteen een lekkere maaltijd koken. Pak eens uit voor jezelf. Eerst een lekker recept uitzoeken, boodschappen doen en vervolgens de hele middag in de keuken staan. Je kunt natuurlijk koken voor vrienden of familie, maar je kunt dit ook prima voor jezelf doen. Zo ben je de hele dag bezig en kun je jezelf verwennen aan het einde van de dag.

5. Nieuwe cursus starten

Misschien heb je altijd al wel websites willen leren bouwen. Of leren masseren. Of je verdiepen in spiritualiteit. In je vakantie heb je hiervoor alle tijd. Meld je vroegtijdig aan voor een cursus naar keuze, zodat je in je vakantie meteen aan de slag kunt. Vergeet niet dat een vakantie ook écht vakantie is, dus zorg ook voor ontspanningsmomenten.

6. Een DIY uitvoeren

Wat ik zelf veel heb gedaan tijdens de pandemie is het uitproberen van DIY. Zo heb ik zelf tie dye shirts gemaakt én maak ik momenteel allerlei artsy vegan kaarsen. Wellicht vind je jouw nieuwe hobby wel tijdens het proberen van een DIY. Pinterest is een schatkist aan ideeën. Probeer het gewoon een keer uit, je hebt niks te verliezen.

7. Dagje pretpark

Nederland en België hebben een aantal leuke pretparken. Denk aan de Efteling, Walibi en Bobbejaanland. Het is natuurlijk super leuk om hier een dagje naartoe te gaan. Wat je leeftijd ook is. Bovendien blijft het altijd iets speciaals hebben. Een dagje écht weg.

8. De grote schoonmaak

Vakantie kan helaas niet alleen maar bestaan uit leuke dingen. Juist in de vakantie heb je ook tijd voor minder toffe klussen zoals een grote schoonmaak. Moet je je keuken bijvoorbeeld écht een keer uit doen? Of je ramen allemaal zemen? Reserveer een dag voor de grote schoonmaak, zodat je niet iedere dag bezig bent en blijft.

9. Wandelen en/of fietsen

Bewegen is super belangrijk. Zowel voor je fysieke als voor je mentale gezondheid. Daarom is het belangrijk om juist in je vakantie extra veel te wandelen en/of te fietsen. In plaats van een klein rondje in je pauze, kun je nu een lekker grote ronde maken.

10. Taart bakken

Heel Holland Bakt naar je eigen keuken brengen. Ook dat kun je doen in je vakantie. Kies een lekker taartrecept uit en spendeer een middag in de keuken. Zo heb je een leuke middagactiviteit én kun je jezelf extra verwennen met het resultaat.

11. Netflix marathon

Als er iets is waar ik persoonlijk heel gelukkig van word, dan is het van Netflix marathons. Ik plan ze zelf vaak niet in, maar het overkomt me meer. Voordat ik het weet is mijn hele middag voorbij en heb ik bijna een heel seizoen van een serie gekeken. Kijk je momenteel geen leuke serie? En weet je er ook even geen? Dan heb ik voor jou meerdere artikelen vol met kijktips!

verveel tips zomervakantie

12. Pyjamadag

Dit kun je prima combineren met de activiteit hierboven. Soms is een pyjamadag heerlijk. Gewoon de hele dag op de bank in een comfy outfit met lekkere snacks. Even een dagje helemaal niks doen. Dit is ook de perfecte dag om eten te bestellen, zodat je ook niet naar buiten hoeft voor boodschappen.

13. Foto’s maken

Fotografie is iets wat veel mensen leuk vinden. Weet je niet of het iets voor jou is? Probeer het dan een keer uit. Je hoeft geen goede camera te hebben. Je kunt het de eerste keer gewoon uitproberen met je telefoon. Tip: op YouTube staan heel veel video’s met hacks hoe jij met je telefoon toffe foto’s kunt maken.

14. TikTok

Als er iets is waar ik zelf verslaafd aan ben geraakt, dan is het TikTok. Ik dacht in eerste instantie dat ik misschien een beetje te oud was voor TikTok. Maar dat is natuurlijk totale onzin. Het maken van TikToks is leuker dan ik dacht. Zelf maak ik TikToks voor mijn kleine kaarsenbedrijfje. De app is dan ook echt een aanrader voor ondernemers.

15. Dagje naar het strand

Nederland heeft een aantal mooie, fijne stranden. Ik woon in het zuiden, dus ik ga automatisch altijd naar Zeeland. Aan de kust waan je je meteen in vakantiesferen (mits het natuurlijk lekker weer is). Vaak zijn er veel toeristen en heb je veel terrasjes, eettentjes en leuke beachclubs. Je hebt in ieder geval echt het gevoel dat je even weg geweest bent.

verveel tips zomervakantie

16. Je/een kamer een make-over geven

Is er een kamer in je huis die wel eens een make-over kan gebruiken? Of een kamer die toe is aan nieuwe meubels? De vakantie is de perfecte tijd om hiermee aan de slag te gaan. Heb je weinig geld te besteden? Maak dan een tripje naar verschillende kringloopwinkels. Vaak heb je hier zoveel leuke meubels die je zelf kunt pimpen.

17. Bloemetjes buiten zetten

Naast dat je een kamer een make-over kunt geven, kun je natuurlijk ook je tuin (als je die hebt) een upgrade geven. Struin van te voren Pinterest af, ga naar de tuincentrum om vervolgens je tuin een upgrade te geven. Zet letterlijk de bloementjes eens buiten!

18. Organiseer een BBQ

Heb je je tuin een upgrade gegeven? Dan is het natuurlijk wel leuk om hier ook veel tijd in te spenderen. En leuke herinneringen in te maken. Nodig daarom vrienden of familie uit voor een gezellige barbecue. Zo kun je de nieuwe tuin showen én heb je meteen een leuk avondprogramma.

19. Boek lezen

Nu je vakantie hebt, heb je eindelijk tijd voor dingen waar je normaal gesproken weinig tot geen tijd voor hebt. Gun jezelf de tijd om urenlang met een goed boek op de bank te vertoeven. Geen idee welke boeken je kunt lezen? Ik heb hier een lijstje met 5 boekentips!

20. Oude kleding op Vinted zetten

Geld verdienen terwijl je je kledingkast opruimt? Dat klinkt toch als een ideale combinatie? Op de app Vinted kun je jouw oude kleding heel gemakkelijk verkopen. Zo geef je jouw kledingstukken een tweede leven én verdien je er nog wat mee. Wil je weten hoe je jouw kleding makkelijk en snel kunt verkopen? Lees dan hier 7 Vinted tips!

Heb jij nog leuke anti verveel tips voor in de zomervakantie?

Yaika Tak
Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 11 augustus 2021 / 11:00

    Taart bakken en wat nieuwe steden bezoeken is altijd leuk! je hebt een fijn lijstje samengesteld 🙂

  2. 11 augustus 2021 / 16:14

    Leuke tips! Ik merk dat ik te vaak series kijk. Netflix is leuk maar het ook leuk om andere dingen te doen. Vooral in de zomer:)

  3. 13 augustus 2021 / 15:56

    Leuke tips! Mijn vakantie moet uberhaupt nog beginnen, kijk er enorm naar uit ondanks dat we wel weer in NL blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.