10 kerstactiviteiten om helemaal in de stemming te komen

10 kerstactiviteiten om helemaal in de stemming te komen

Het is eindelijk zover: de decembermaand is hier. Mijn aller-aller-favorietste maand van het gehele jaar. Dit is overigens geen geheim meer voor jullie, aangezien ik dit al honderd keer heb benoemd. Deze maand zullen er dan ook veel kerst gerelateerde artikelen online komen (sorry not sorry). Mocht je geen kerstliefhebber zijn of moeite hebben om in de juiste sferen te komen, dan help ik je graag op weg. Deze tien kerstactiviteiten brengen je namelijk helemaal in de kerstsferen. It’s finally beginning to look a lot like Christmas!

1. Koekjes bakken

We beginnen de lijst met dé kerstactiviteit der kerstactiviteiten: koekjes bakken. Ik kwam zelf op het idee om kerstkoekjes te gaan bakken door alle kerstfilms die ik de afgelopen maanden gezien heb. Het ziet er altijd zo cosy en gezellig uit, dat ik het dit jaar ook wil gaan proberen. Vooral het decoreren van de koekjes wil ik een keer proberen.

2. Kerstfilms kijken

Waar ik persoonlijk echt van kan genieten, zijn kerstfilms. Ik heb er dan ook al velen gekeken (trust me, dat zijn er heel veel haha). Van klassieker als Home Alone en Love Actually tot de commerciële Netflix knallers. Wil jij weten welke kerstfilms je echt niet mag missen dit jaar? Lees dan zeker even dit artikel met dé 6 kerstfilms die je gezien moet hebben.

3. Huis versieren

Het versieren van het huis behoort zeker tot één van mijn favoriete kerstactiviteiten. Ik vind het zo heerlijk dat de kerstboom weer wordt opgetuigd – er lampjes in het huis worden opgehangen – de kerststal tevoorschijn komt – én de kerst theemokken uit de kast worden gehaald. Dan begint voor mij de decembermaand pas echt. Vanaf dan heb ik dagelijks het warme gevoel wat kerst met zich meebrengt.

kerstactiviteiten

4. Kerstcadeau’s shoppen

Cadeau’s voor jezelf kopen is heel leuk, maar soms is het nog leuker om voor anderen cadeau’s te kopen. Dit kan echter wel heel moeilijk zijn. Helemaal als iemand geen verlanglijstje op heeft gegeven. Ik heb eerder al wat cadeautips gegeven. Zo kun je bijvoorbeeld persoonlijke sieraden, een lekkere verzorgingsset of leuke posters geven. Je kunt natuurlijk ook gewoon vragen wat iemand nodig heeft. Op deze manier koop je altijd een goed cadeau.

5. Kerstdiner samenstellen

Voor alle kookliefhebbers, keukenprinsessen en -prinsen is het samenstellen van het kerstmenu een leuke opgaven. Weken van te voren vinden de eerste voorbereidingen plaats. De voorpret kan soms al leuker zijn dan het kerstdiner zelf. Ben jij geen held(in) in de keuken? Geen probleem. Je kunt ook kijken of je wellicht iets kunt afhalen bij je favoriete horeca gelegenheid. Dan support je in deze moeilijke tijd ook de plaatselijke horeca :).

6. Kerstdagen inplannen

Het duurt nog wel een paar weken tot Eerste Kerstdag. Om deze tijd op te vullen, kun je alvast plannen gaan maken voor de kerstdagen. Dit jaar zul je hier waarschijnlijk iets meer creativiteit voor moeten gebruiken. Door de coronacrisis zal deze kerst geheel anders verlopen. Geen grote diners met de gehele familie, maar juist met een klein gezelschap. Misschien kun je een online kerstdiner organiseren? Of kun je online spelletjes spelen? Er zijn genoeg mogelijkheden. Zorg er wel voor dat je hier op tijd mee begint.

kerstactiviteiten

7. Kerstoutfit bedenken

Yes, eindelijk weer een legit reden om jezelf helemaal op te maken en een fancy outfit uit te kast te toveren. Het is natuurlijk al even geleden dat we echt goed uit konden pakken. Waarschijnlijk zul je je huis niet verlaten dit jaar, maar het is toch leuk om jezelf even helemaal op te maken. Daarentegen moet ik wel toegeven dat ik na het diner vaak snel weer mijn joggingspak en mijn kerstsokken aantrek én lekker op de bank plof.

Ohja, kleine tip. Kerstkleding is vaak kleding die je maar één keer per jaar aantrekt. Het is zonde én niet duurzaam om een geheel nieuwe outfit te kopen voor deze twee dagen. Kijk daarom dit jaar wat je nog in je kast hebt hangen. Je hebt vast nog wel items die met elkaar kunt combineren of misschien kun je je outfit van vorig jaar nog wel aandoen!

8. Kerstkaarten maken en verzenden

Ik vind het versturen van kaarten over het algemeen altijd super leuk om te doen. Ik weet dat het voor een ander soms echt een mentale oppepper kan zijn. De kans is dan ook groot dat ik dit jaar wat kerstkaarten ga versturen. Het knutselproces laat ik overigens wel achterwegen. Ik maak de kaarten wel digitaal via Greetz, dus zo oldskool is het ook weer niet.

9. Playlist maken met kerstmuziek

Ik heb het al vaker benoemd, dat ik dol ben op kerstmuziek. Ik heb dan ook mijn eigen kerstlijst op Spotify. Wil je deze leuke lijst volgen vol met kerstklassiekers? Check hem hier! Door het luisteren van kerstmuziek kom ik altijd helemaal in de mood. Het is dan ook één van mijn favoriete kerstactiviteiten. De afspeellijst met alle nummers uit de Top2000 vind ik ook heerlijk om te luisteren in de decembermaand. De top2000 is bij ons thuis vast onderdeel van deze periode.

kerstactiviteiten

10. de All You Need Is Love kerstspecial kijken

Is het echt Kerstmis zonder Robert ten Brink? Het antwoord op deze retorische vraag is natuurlijk ‘nee’. Als op kerstavond de kerstspecial van All You Need Is Love wordt uitgezonden, is het voor mij pas echt Kerstmis. Ik moet steevast ieder jaar volle bak huilen. De bus met geliefdes uit het buitenland is veruit mijn favoriete onderdeel. Ik vraag me af hoe Robert dat dit jaar gaat doen. Als het maar door gaat, dan komt mijn Kerstmis helemaal goed.

Oh ja, voor sommigen is de decembermaand juist een heel verdrietige maand door hun verleden of persoonlijke/familie omstandigheden. Als je weet dat het voor iemand een moeilijke periode is, geef deze persoon wat extra liefde. Ga een activiteit met deze persoon doen, biedt een luisterend oor en besteedt er aandacht aan. Niemand mag met kerst alleen zijn of zich alleen voelen, want daar draait het uiteindelijk allemaal om.

Wat voor kerstactiviteiten doe jij om in stemming te komen?

Yaika Tak
Volg:
Share:

2 Reacties

  1. 9 december 2020 / 10:08

    Jaaa ik ga ook proberen om van die mooie kerstkoekjes te maken! Ik vind dit zo’n gezellige maand!:D

  2. 10 december 2020 / 22:42

    Heel wat van deze zaken staan nog op mijn to do lijstje :). Ik wil altijd super creatief zijn met de kerstkaarten maar ben hierdoor dan hopeloos te laten waardoor ze zo ergens eind december pas aankomen :-D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.