Verveel jij je thuis? Lees hier 9 anti-verveel tips

Anti-verveel tips | Yaika Tak

Anderhalve week geleden waren we wellicht nog wat sceptisch over het zo gehypte en gevreesde Covid-19 virus (oftewel het Coronavirus). Ik vond het moeilijk om een standpunt in te nemen. Is de media te hysterisch of zijn wij te nuchter? Nu een week later moeten we het wel degelijk serieus nemen en de adviezen vanuit Den Haag en het RIVM volgen. We moeten onze sociale contacten mijden en de aankomende drie weken binnen blijven. In het weekend is alles dicht en zul je jezelf moeten vermaken. Drie weken is echter een lange tijd en velen zullen de vraag stellen: ‘Wat moet ik in godsnaam gaan doen?’. Ik geef je graag negen anti-verveel tips om ook van deze dagen te genieten. We moeten het leven namelijk blijven vieren én binnen kan dat ook!

1. Help out

Deze allereerste tip is de belangrijkste van alle anti-verveel tips. Heb je geen last van verkoudheid of keelpijn? Hoest je niet en heb je geen koorts? Dan kun je een bijdrage leveren aan de samenleving. Wellicht kun je boodschappen doen voor ouderen of kun je oppassen op de kinderen van ouders die een vitaal beroep hebben. Zo draag je je steentje bij aan de samenleving en help je Nederland tijdens deze crisis. Er worden momenteel al veel mooie initiatieven opgezet. Ik vind dit prachtig om te zien. In donkere tijden worden de lichtpuntjes ook heel zichtbaar.

2. Work out

Er is niets zo gezond als een beetje beweging. Nu het is zeker niet mijn favoriete bezigheid, maar het is wel belangrijk dat we blijven bewegen. Nu we momenteel nog geen volledige lockdown hebben, mogen we nog naar buiten (het liefst alleen en natuurlijk volgens de richtlijnen van het RIVM). Het is deze week heerlijk weer. Geniet ervan. Ga een ronde lopen. Of leg een yoga-mat in je achtertuin en doe daar wat oefeningen. Op YouTube kun je genoeg work-outs vinden. Blijf vooral lekker in beweging.

3. Relax time

Nu het leven basically stil staat en je een keer niet de gehele dag hoeft te rennen, vliegen en briesen om alles op tijd af te hebben, mag je ook wel een keer me-time inplannen. Wil je al heel lang een boek lezen, maar had je daar nooit tijd voor? Nu heb je er tijd voor! Enorm zin in een thuis-spa-avond? Vul dat bad voor jezelf! Zin om een gehele avond te besteden aan het kijken van YouTube video’s? Doe het! Maak er het beste van.

4. Goal lijstjes

Persoonlijk word ik altijd enorm happy van lijstjes. Van simpele boodschappenlijstjes tot diepzinnige bucketlijsjtes: ik maak ze allemaal. Nu er tijd in overvloed is, kun je nadenken over wat je eigenlijk allemaal nog wilt doen in het leven. Dit kan over van alles gaan. Als het maar iets is waar jij energie van krijgt. Wat voor gerechten wil ik ooit nog koken? Welke plekken op de wereld wil ik allemaal nog bezoeken? Naar welke concerten wil ik ooit nog gaan? Welke boeken wil ik nog lezen? Let’s make a list. Maak voor jezelf weer een punt om naar uit te kijken.

5. Kledingkast uitzoeken

Dit is misschien niet de leukste tip van alle anti-verveel tips. De ‘quarantaine’ tijd biedt ook mogelijkheden voor het doen van taken waar je voorheen nooit echt zin in had. Je stelde ze waarschijnlijk altijd uit, omdat er altijd andere huishoudelijke taakjes de prioriteit kregen. Nou niet voor lang. Het is de hoogste tijd om de bezem is flink door je kledingkast te halen. Heb je een heel stapel met kleding waar je niks meer mee gaat doen? Doneer ze! Zo maak je er ook nog eens andere mensen blij mee en worden ze hergebruikt. Win-winsituatie!

6. Film marathon

Begin je eigen film marathon. Om te beginnen kun je op Netflix en Videoland films selecteren die je wilt kijken. Je kunt een paar films selecteren uit hetzelfde genre. Zo kun je een horror-avond, romcom-avond of avond vol met actiefilms plannen. Als je de films hebt gekozen, is het tijd voor mijn favoriete onderdeel van filmavonden: de snacks. Als je geluk hebt en onze hamsteraars niet alles hebben ingeslagen, kun je favoriete snacks in huis halen. Vervolgens trek je je meest cosy en chillste outfit aan die je in kast hebt liggen (yes, onesies zijn toegestaan). Zet alles klaar én geniet maar van je bioscoopavondje at home.

7. Binge-watch time

Afgelopen zaterdag ben ik begonnen aan seizoen 13 van ‘Keeping Up With The Kardashians‘. Ja, ik weet het, het is ernstig. Het is tijd dodend en ik kan oprecht genieten van het extravagante leven van de Kardashians. Sommige series halen hun release date naar voren, zodat iedereen er nu al van kan genieten. Daarnaast kijk ik ook veel tv-programma’s terug. Een aantal echte kijktips: Dreamschool, Au pairs, Zondag met Lubach, Floortje terug naar het einde van de wereld en Danny Op Straat. Al deze tv-programma’s kun je gratis terugkijken op NPO Start.

8. Gamenight

Why couldn’t it be christmas everyday? Deze dagen doen me af en toe een beetje aan kerstmis denken. Iedere avond zit ik opeens thuis met het halve gezin. Tijdens de kerstdagen spelen we altijd veel spelletjes. Deze quarantaine dagen roepen ergens een beetje de christmas feelings naar boven. Ik mis momenteel alleen de Top2000 nog. Mijn favoriete spel, ik denk van menig Nederlander, is dan toch 30 seconds. Heb je dit bordspel niet thuis? Geen probleem, er is ook een gratis app die je kunt downloaden. Het is wellicht niet de officiële versie, maar het werkt in principe hetzelfde.

9. Restylen van je huis

We zijn aangekomen bij de laatste tip van de 9 anti-verveel tips. Wil je al heel lang een bepaald kastje opnieuw verven? Of een bepaalde bank net iets anders zetten, maar vond je het altijd zo’n ‘gedoe’? Nu is het de tijd om dit uit te proberen! Op Pinterest maak ik zelf vaak interieur borden. Ik haal hier altijd veel inspiratie uit. Echter maak ik er bijna nooit werk van, omdat het veel tijd kost en het nooit de prioriteit heeft. Nu er in het weekend niks open is, heb ik ein-de-lijk de mogelijkheid om dit uit te proberen.

Laten we hopen dat iedereen veilig en gezond blijft. Gedachtes en respect gaat uit naar het personeel in de ziekenhuizen en ander personeel in de gezondheidszorg die dag en nacht klaarstaan om ons zo goed mogelijk op te vangen en te behandelen. Blijf vooral thuis: het is nog nooit zo makkelijk geweest om levens te redden. Let’s do this together! Oh ja, mocht je je momenteel vervelen, lees dan ook zeker even mijn vorige post (wink, wink).

Wat zijn jouw anti-verveel tips?

Liefs, Yaika

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *