Stedentrip Praag: Reistips en mijn indruk van Praag

Stedentrip: Praag

In mijn vorige artikel heb ik alle leuke hotspots van Praag verteld. Naast de hotspots en bezienswaardigheden, heb je natuurlijk ook nog andere factoren die een stad maken of breken. Zo heb ik het nog niet gehad over het eten en drinken, het verblijf, de reis, de prijzen en de vibe van de stad. In dit artikel heb ik het graag over deze aspecten van de stad. Tot slot staat dit artikel vol met tips. Ben jij benieuwd? Lees snel verder!

De reis naar Praag

Zelf woon ik in het zuiden van Nederland en kies ik vaak voor Eindhoven Airport of Brussel Zaventem. Daarnaast vlieg ik vaak met Ryanair of Transavia. Ik kon bij beide maatschappijen geen vlucht met gunstige vliegtijden vinden. Ik ben toen gaan kijken op Skyscanner. Hieruit kwam dat Brussels Airlines een hele goedkope vlucht had met gunstige vliegtijden. Ik had nog nooit gehoord van deze maatschappij en ik had er dus ook nog nooit mee gevlogen. Brussel Airlines is wel echt een aanrader. We vlogen om 10 uur heen en om 6 uur terug. In totaal waren we 100 euro kwijt voor een retourtje.

Vervoer in Praag

De Uber is mega goedkoop in Praag. De taxi’s vroegen 650-700 kronen (30 euro) voor een rit van het vliegveld naar ons appartement. Via Uber waren wij maar 370 kronen (16 euro) kwijt. Dit scheelt dus bijna de helft! Neem dus altijd een Uber en geen taxi. Daarnaast hebben wij in de stad voornamelijk gereisd met de metro én hebben wij veel gelopen. Je kunt een metrokaartje kopen voor 24 kronen. Je kunt hier 30 minuten mee reizen. Wij hebben eigenlijk alleen met de metro gereisd als we ’s avonds terug gingen naar het appartement. Voor de rest hebben we alles gelopen. We hebben een keer na het dineren een Uber naar het hotel genomen. Hiervoor waren wij 65 kronen kwijt. Dat is omgerekend ongeveer 3 euro. Echt geen geld dus.

Het verblijf in Praag

We waren een beetje laat met het boeken van een verblijf. Normaal boeken we altijd een hotel of een appartement in het hartje van de stad. Dit keer zaten we er net iets buiten. We moesten ongeveer 5 minuten lopen om in de stad te komen. Het centrum wordt ook wel aangeduid met Praag 1. Ons appartement zat vlakbij het busstation (én metrostation) Florenz. Het metrostation zat op 1 minuut lopen van ons appartement. Dit was wel heel fijn.

Eten & Drinken in Praag

Als je van Goulash achtige gerechten houdt, ben jij in Praag helemaal op je plek. Ik houd echter helemaal niet van deze gerechten. Sterker nog, ik heb er een hekel aan. Ik ben dan ook voornamelijk op zoek gegaan naar restaurants met een internationale keuken. Het was niet altijd makkelijk om een restaurant te vinden. Wij keken vaak op Tripadvisor. Ik raad je wel aan om te reserveren als je een leuk restaurant gevonden hebt. De restaurants die goed aangeschreven staan, zitten snel vol.

De laatste avond wisten we niet meer wat we moesten eten. We hebben toen heel lang door de stad gelopen op zoek naar een tapasbar. Toen we een tapasbar vonden, zag deze er heel dood uit en er zat helemaal niemand binnen. Aan het einde van de straat van de tapasbar was opeens een heel schattig klein Italiaans visrestaurantje genaamd: La Casa Trattoria. Dit restaurant is een echte aanrader. Het personeel is super vriendelijk, het eten is heerlijk en de sfeer is ook nog eens top. Wij hebben hier een heerlijke avond gehad. We waren voor 4 wijntjes, 1 voorgerecht en 2 hoofdgerechten 38 euro kwijt.

Chagrijnige Tsjechen

De Pragers waren tijdens ons verblijf heel onaardig en onvriendelijk. De receptioniste van ons appartement keek ons nog niet aan tijdens het inchecken. Wellicht kwam het doordat het enorm druk was in de stad én de hele stad toeristenmoe was. Wel jammer, want het bedrukte de sfeer in Praag een beetje. Ik ben in de zomer van 2018 naar Boedapest geweest. Dit was de eerste keer dat ik in Oost-Europa was. Ik vond de sfeer daar hetzelfde als in West-Europa, terwijl ik dit op een of andere manier wel anders verwacht had. In Praag had ik wel meer die Oost-Europa vibe. Ik vond het wel leuk om dit een keer te ervaren.

Dure stad

Ook is Praag geen mega goedkope stad. Je betaalt er niet met euro’s, maar met Kronen. Je bent continu aan het omrekenen. Een euro was tijdens ons verblijf ongeveer 22 kronen. Een wijntje in hartje Praag kost omgerekend 4-5 euro. Wij gingen een klein supermarktje in om een klein flesje water te halen en een zak chips en we moesten 168 Kronen (omgerekend ongeveer 8 euro) afrekenen. Ik moet hier wel bij zeggen dat wij vooral in het hartje van Praag hebben gegeten en gedronken. In de buitenwijken zal het ongetwijfeld goedkoper zijn, maar verkijk je er niet op. Je kunt namelijk snel op het verkeerde been gezet worden, omdat je waarschijnlijk niet veel kwijt bent voor het verblijf en voor de (vlieg)reis.

Ik heb genoten van 5 dagen Praag. Het is een prachtige stad én ik raad iedereen aan om erheen te gaan. Wil je alle leuke hotspots weten in Praag? Lees dan dit artikel.

Liefs, Yaika

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *